Artikull

Home » Art & Kulture » Artikull

‘Me liri kundër marres’ është motoja e...

Për herë të shtatë,  Qendra për Art dhe Komunitet – Artpolis organizon festivalin FemArt – Festivali Rajonal për Artiste, që do të mbahet në Prishtinë gjatë datave 10-16 Qershor, 2019 (7 ditë).   Moto e festivalit këtë vit është ‘Me Liri kundër Marres’ (ang: Freedom vs Shame) duke i inkurajuar gratë të marrin pronësinë mbi jetët e tyre dhe...

Stefano Boeri designs Tirana Vertical Forest in...

  Italian architect Stefano Boeri has designed a vertical forest tower for Tirana, Albania, which will be...

Albania built 750,000 bunkers for a war that never...

‘The bunkers are our cathedral, our scar. They are part of our face.’ Enver Hoxha, the communist leader of...

Albania Ancient Shipwreck Project

     

Televizioni gjerman RTL: Shqipëria, rekomandimi...

  TIRANË, 13 mars /ATSH/ – “Shqipëria është me të vërtetë...

Dajti n’Fest 2019!

Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë, sëbashku me AKZM, EDS Foundation dhe UNDP Albania, ju ftojnë...

South Outdoor Festival

Borshi, një nga fshatrat më të mëdhenj të Shqipërisë së Jugut, i njohur për ujin e kristaltë, plazhin e...

Suela Bako: “Pak dashuri, ju lutem”!...

Vepra “Tri gra dhe Misugi” është e konceptuar në formën e tri letrave. Një e shkruar prej bashkëshortes,...

Ndriçim Xhepa: “Delegacioni”, amaneti i...

ALMA MILE/ Ai është shoku Spiro, një zyrtar me peshë në Ministrinë e Brendshme, të cilit i është...

Artistët shqiptarë bashkohen për të mrekulluar...

Artistja Inva Mula mbajti një koncert me 16 Nëntor në Vjenë.

“The Last Resort” e Anri Salës prezantohet...

Artisti kontemporan shqiptar, Anri Sala, do ta prezantojë një instalacion akustik e skulpturor “The Last...

Veshjet e gruas arbëreshe shndërrojnë muzeun...

Një nga ekspozitat në Muzeun Historik Kombëtar, është “Shpirti arbëresh në veshje”. Simbol i saj, veshja...