Art & Kulture

Home » Art & Kulture » Page 2

“The Last Resort” e Anri Salës prezantohet...

Artisti kontemporan shqiptar, Anri Sala, do ta prezantojë një instalacion akustik e skulpturor “The Last Resort” në muzeun “The Garage Museum”, në Moskë. Ekspozita është pjesë e Komisionit të gjashtë të atriumit të Muzeut. Me “The Last Resort”, artisti u përgjigjet arkitekturës dhe akustikës së një atriumi prej 9.5 metrash: në të zhvillohet një...

Veshjet e gruas arbëreshe shndërrojnë muzeun...

Një nga ekspozitat në Muzeun Historik Kombëtar, është “Shpirti arbëresh në veshje”. Simbol i saj, veshja...

“Festivali i Dritave”

“Festivali i Dritave” – spektakli magjik për herë të parë në Tiranë! Për herë të parë në Tiranë...

Grand Gala “Alles Walzer”

Grand Gala "Alles Walzer" Dt. 28 Dhjetor, ora 19:00 vjen Grand Gala "Alles Walzer" dirigjuar nga Claudio Buschler dhe...

Latin Friday

Nje mbremje latine nga shkolla e kercimit ‘Love & Dance’ vjen ne daten 28 Dhjetor 2018, ora 21:30, tek Standard...

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi”

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” është i pari muze fotografie në Shqipëri i hapur në Maj 2016 nga...

“Shtëpia me Gjethe”

Muret e "Shtëpisë me Gjethe" kanë dëgjuar shumë. Tashmë ata kanë filluar të flasin... Ejani t'i...

Muzeu i Artit Mesjetar

Muzeu Kombëtar i Artit Mesjetar, në Korçë, u përurua më 24 Prill 1980. Ai është një nga qendrat muzeore më të...

Muzeu Kombëtar “Onufri”

Muzeu Kombëtar "Onufri", gjendet në qendër të lagjes së banuar në kalanë mesjetare të qytetit të Beratit. Në...

Xhamia në Kalanë e Shkodrës

Xhamia në Kalanë e Shkodrës, njihet edhe si xhamia e Sulltan Mehmetit të II-të. Ajo është realizuar duke kthyer...

Muzeu i Butrintit

Muzeu i Butrintit ndodhet brenda kalasë së Akropolit të qytetit antik të Butrintit. Muzeu u hap në vitin 1960, me...

“Dritare në Artin Mesjetar Shqiptar”

U hap në Paris, ne sallen Miro, UNESCO, ekspozita e rrallë e ikonave të artit bizantin e post-bizantin   “Dritare...

Bunk’ Art 2

Bunk'Art 2 is the second phase of an historical-cultural project that is focused on the preservation of the collective...

“The Photographic Ritual”- Marubi

Ekspozitë e Muzeut Marubi në La Triennale di Milano, Kuruar nga Zef Paci.   16.11 - 9.12.2018 Hapja e...

Instalacioni “Cosmic S”

Instalacioni “Cosmic S” nga Helidon Xhixha Herës tjetër kur t’iu bjerë rruga nga...

“3 Muskutierët” vijnë në Tiranë!

“3 Muskutierët” zbarkojne ne Tirane! Ne date 4 Tetor 2018, tre legjendat e rrokut shqiptar, Aleksandër Gjoka,...

“Elita 5” në Tiranë!

Tornado ne Tirane! Grupi legjendar i rrokut shqiptar, “Elita 5”  do të ndezë mbrëmjen e dates 7 Shtator 2018...

“Dúo del Mar” – Tinguj Spanjollë

Nga date 31 Maj – 2 Qershor 2018, në Sallën e Koncerteve të Universitetit të Arteve, Ambasada Spanjolle ne Tirane...

Olen Cezari – Koncert Live

Në datë 19 Prill 2017, ora 19:00 virtuosi i violinës Olen Cezari do t’i dhurojë artdashësve një...

“Orkestra e Harqeve”

Nga data 18- 21 Tetor 2018, ora 18:00 zhvillohet "Takimi Kombetar i Orkestrave te Harqeve" ne Edicionin...

Gile Bae vjen në Tiranë!

Te Shtunën, data 3 Nëntor 2018, ora 20:00, Gile Bae, pianistja e mirënjohur do të luajë në...

“Tinguj Spanjollë”

Date 2 Gusht 2018, vjen per here te pare ne Shqiperi nje koncert me vepra të kompozitorit të mirënjohur spanjoll...

“Opera Soul”

Date 17 Tetor 2018, ora 19:00 vjen per publikun recitali solistik – nje cikel koncertesh, “Opera...

“Hapësira e një ëndrre”- A.Skënderaj

“Hapësira e një ëndrre” është koncerti live që do të mbajë artisti i njohur Alban...

“Tingujt e Hënës”

Ne date 30 Maj 2018, koncerti "Tingujt e Hënës" vjen ne amfiteatrin e Tiranës! Një mbrëmje...